Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zraněného řidiče transportoval vrtulník

Srážka osobního auta s kamionem na rychlostní silnici R6 u Sokolova si včera 18. října 2011 vyžádala dva zraněné. Spolujezdkyni z osobního auta převezla sanitka do sokolovské nemocnice, řidiče pak vrtulník do nemocnice v Plzni. Silnice byla tři hodiny zcela uzavřena.

Vážná nehoda se stala na rekonstruovaném úseku silnice R6 u Sokolova. Směr z Karlových Varů na Cheb je v těchto místech nedokončený, obousměrný provoz je veden na úseku ve směru z Chebu na Karlovy Vary. U sjezdu na Sokolov se v úterních večerních hodinách začal muž jedoucí v osobním autě směrem na Karlovy Vary přímo na silnici otáčet, v okamžiku, kdy byl kolmo ke směru jízdy, narazil do boku osobního auta kamion jedoucí rovněž ve směru na Karlovy Vary.

Spolujezdkyně dokázala z auta vystoupit sama, první pomoc ji poskytla lékařka, která jela kolem nehody. V předlékařské péči u zraněné ženy poté pokračovali sokolovští hasiči, posádka záchranné služby ještě před příjezdem hasičů vyprostila vážně zraněného řidiče z osobního auta.

Hasiči v místě nehody zabezpečili protipožární opatření a na žádost záchranné služby zajistili přímo na silnici místo pro přistání vrtulníku. Po transportu obou zraněných a ukončení vyšetřování ze strany policie místo nehody hasiči uklidili. Řidič kamionu nebyl zraněn, silnice byla kvůli nehodě tři hodiny zcela uzavřena.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scanie)
  • JSDH Březová (CAS 20 T815)
 
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet