Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil dřevěnou udírnu i s přístřeškem

Tři jednotky hasičů byly včera večer přivolány k požáru zahradní chatky v ulici Na Valech ve Vrchlabí. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 20:53 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, dobrovolní hasiči z Vrchlabí 3 – Podhůří a dobrovolní hasiči z Hostinného.

Při příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že se nejedná o požár zahradní chatky, ale hoří dřevěná udírna i s přístřeškem. Hasičům se podařilo hned v počátku zabránit rozšíření požáru na vedle uložené palivové dříví, prkna a také na zahradní chatku. Hasiči dostali požár pod kontrolu pět minut po 21. hodině. Požár zničil celou udírnu, náhradní elektrický zdroj a lednici. Hmotná škoda byla majitelem odhadnuta na 20 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 100 tisíc korun.

Šetřením bylo zjištěno, že požár způsobil sám majitel svou neopatrností při rozdělávání ohně. Během celého dne zbavoval novou udírnu pachů „vypalováním“. K večeru zřejmě přiložil větší množství dřeva a odešel. Během několika minut došlo od rozžhavené udírny k požáru dřevěného přístřešku a dalších částí udírny. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

(foto: HZS Královéhradeckého kraje – územní obor Trutnov)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet