Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Totálně mrtvý a nepoužitelný hasič 2011

V pátek 21. října se na dolní stanici lanové dráhy na Pustevny sešlo 24 běžců, aby změřili své síly v běhu do vrchu TOTMAN 2011 („totálně mrtvý a nepoužitelný hasič“).

Start byl u spodní stanice lanové dráhy Ráztoka – Pustevny v 620 m.n.m. a cíl na vrcholu Tanečnice v 1 084 m.n.m. Celková délka tratě byla zhruba 3 000 metrů s převýšením 464 metrů. Po hromadném startu čekal účastníky zhruba pětisetmetrový asfaltový úsek trati, na jehož konci zabočili na sjezdovku, po které se vydali na první stoupání směrem k Pustevnám.

První část běhu vedla po modré turistické značce, která vede střídavě lesem a po sjezdovkách. Stoupání je po celé délce velice prudké. Ke změně oproti minulým ročníkům došlo tím, že se nekončilo na Pustevnách, ale trať byla prodloužena asi o cca 1 km na vrchol Tanečnice, na který se běželo již po červené značce.

V kategorii do 40 let se nejlépe s tratí popral domácí Lukáš Krpec z Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, územního odboru Nový Jičín se skvělým časem 23 minut 12 sekund. Na druhém místě se s odstupem 1 minuty 7 sekund umístil Radek Váňa z JSDH Větřkovice a třetí skončil Tomáš Petreček z HZS MSK ÚO Opava s výsledným časem 24 minut a 44 sekund. V kategorii nad 40 let zvítězil Josef Frýdl z HZS ZLK ÚO Zlín s výsledným časem 29 minut 30 sekund a na druhém místě s výsledným časem 36 minut 16 sekund skončil domácí borec Rudolf Šelepa z HZS MSK – ÚO Nový Jičín.

Musíme připomenout, že závodu se zúčastnila i jedna žena, Kateřina Piechowicz, která doběhla v čase 36:30.

Vítězům gratulujeme a věříme, že se na příštím ročníku běhu do vrchu Totman 2012, který se opět uskuteční na přelomu měsíce října a listopadu, v hojném počtu sejdeme.

por. Bc. Sedlář Martin
HZS Moravskoslezského kraje
územní odbor Nový Jičín

Sdílet
Přiložené soubory
vysledky.xls zobrazit online XLS 26 kB