Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali ženu, která spadla pod tramvaj

K vyproštění ženy, která spadla pod tramvaj, dnes odpoledne hasiči vyjížděli do Štefánikovy ulice v Brně.

Ilustrační foto

Hlášení o nehodě hasiči převzali v 17.17 hodin, k záchraně ženy vyjela jednotka ze stanice v Lidické ulici vybavená vyprošťovacím vozidlem, automobilovým jeřábem a technickým automobilem se speciální technikou. Hasiči byli na místě za tři minuty od ohlášení, při jejich příjezdu byla 78letá žena na zastávce Hrnčířská částečně pod tramvají č. 6.

Tramvaj typu Škoda 13 T hasiči pomocí pneumatických zvedacích vaků nadzvedli a vážně zraněnou seniorku společně se zdravotníky opatrně vyprostili. Ženu, která uvízla pod tramvají uprostřed nástupního ostrůvku, se podařilo vyprostit a předat do péče zdravotníků za necelých 7 minut od příjezdu hasičů. Po vyšetření a zadokumentování nehody hasiči očistili vozovku.

Protože k rychlé a účinné záchraně zraněné ženy na místě zasahoval větší počet vozidel IZS, po dobu vyprošťování seniorky a dokumentaci nehody bylo nutné ve Štefánikově ulici v obou směrech zastavit tramvajovou i automobilovou dopravu. Hasiči společně s policisty dopravu odkláněli na sousední komunikace.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet