Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Svojí Tatru představují JSDH Halenkovice

JSDH Halenkovice představují svou Tatru 138: Naše cisterna byla vyrobena v roce 1970 a sloužila v dřevopodniku v Bystřici pod Hostýnem, odkud ji naše obec odkoupila.

Protože auto bylo ve velmi špatném stavu, rozhodli jsme se, že provedeme jeho rekonstrukci. Poté, co jsme obdrželi cenové nabídky z různých firem, jsme došli k závěru, že si auto budem muset opravit sami.

Repase vozidla byla rozdělena na několik částí v průběhu několika let. První etapou byla výroba nových úložných prostor, oprava nádrže a lak.

Casku jsme odhlásili z výjezdu a začali jsme pracovat. Byly vytvořeny nové úložné prostory v přední části nástavby, zadní část byla ponechána v originálním stavu, jen prošla několika malými úpravami pro uložení hadic a armatur.

Po opravě plechařiny a výrobě úložných prostor přišel na řadu lak. S tím nám vypomohl místní lakýrník a za cenu barvy nám auto nastříkal. V tomto provedení nám auto sloužilo asi 5 let. Po určitém čase a přibývajícím vybavením jsme byli nuceni pokračovat na úpravách.

Po domluvě jsme se rozhodli k uzavření zadní části CAS. S touto prací nám vypomohl známý karosář a vyrobil zadní dveře. Ostatní práce jsme již prováděli sami. V zadní části je úmistněna elektrocentrála Honda z rozvaděčem, nízkotlaký naviják s šedesáti metry hadice D a proudnicí Turbosupon, který je umístněn na pojezdech a v případě potřeby se vysune do středu vozidla.

Dále byl přiveden suchovod k asanační liště – ta je napojena společně s přívodem k navijáku k bývalým vývodům C pro rychlý zásah.

Pro zlepšení viditelnosti vozidla byla vyrobena alej – tu jsme umístili na horní části nástavby. Pro osvětlení kolem CAS jsou umístněny na každé straně 2 halogenové reflektory 500W, které jsou napojeny na elektrocentrálu. Také zde najdeme jeden hledáček na výsuvném držáku – do výšky 4 metry od země. Zadní část je vybavena reflexnímy polepy a označením umístnění lékárničky .

Bližší informace o naší jednotce najdete na našich webových stránkách www.halenkovice.cz/hasici.


Chcete představit svoje vozidlo? Čekáme na e-mailu pozary@pozary.cz :-)


Sdílet