Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dálková doprava vody Brdech

V sobotu 22.října se uskutečnilo cvičení okrsku číslo 3. Mirošov. Námětem cvičení byl lesní požár ve vojenském újezdu Brdy, kde byl ztížený terén a špatná dostupnost vodních zdrojů. Proto jsme museli zvolit dálkovou dopravy ze stroje do stroje.

Ilustrační foto

Jako vodní zdroj nám posloužilo jedno rameno Skořického potoka, kde byla zhruba metrová tůňka, ze které nasála první mašina a naplnila dopravní vedení do druhé mašiny. Vzdálenost mezi čerpadly byla 200 metrů . Vodu jsme dopravovali na vzdálenost cca jeden kilometr s převýšením. Na tuto vzdálenost bylo použito pět stříkaček. Na konci byly dva útočné proudy, které by v případě skutečného požáru hasily les.

Celá dálková doprava vody se až na drobné technické problémy povedla. Dostatečného množství a potřebného tlaku vody jsme dosáhli.Na konci cvičení nás rozhodčí upozornili na drobné chyby, které jsme udělali.

Toto cvičení nás zároveň utvrdilo v tom, že náš okrsek je schopný zajistit nejen technickou pomoc, ale že je i v našich lidských silách tyto úkoly zvládnout.

Zúčastněné jednotky:

  • JSDHO Skořice CAS 24 RTHP a PS12
  • JSDHO Mirošov DA 12 a PS12
  • JSDHO Příkosice CAS 24 RTHP a PS12
  • JSDHO Trokavec CAS 24 RTHP a PS12
  • JSDHO Štítov DA 12 a PS12

Za okrsek č.3
Velitel okrsku
Michal Liška

Sdílet