Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V autě zemřel řidič i jeho dvě spolujezdkyně

K tragické nehodě došlo v sobotu 22. října časně ráno v obci Pomezí na Poličsku. Událost byla na operační a informační středisko hasičů oznámena v 0.42 hodin.

Nehoda Květná

Osobní automobil jedoucí od Poličky z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci, narazil do stromu a skončil mimo vozovku. Ve voze cestovalo pět mladých osob. Hasiči z Poličky ze zdemolovaného vozu museli vyprostit tři zaklíněné osoby.

Dvě osoby utrpěly těžká zranění a byly převezeny do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Mladičký řidič a jeho dvě spolujezdkyně svým zraněním na místě podlehli. Hasiči zajistili vozidlo a dále provedli osvícení místa nehody pro potřeby vyšetřování kriminalistů. Dále bylo nutné naložit havarovaný automobil na vozidlo odtahové služby. Odstraňování následků nehody trvalo až do 6.51 hodin.

Další automobil skončil ve stromě v neděli před sedmou hodinou ranní, a to v Květné na Poličsku. Jednalo se o vozidlo Škoda Felicia. Dvě zraněné osoby byly z vozidla vyproštěny a následně převezeny do nemocnice. Hasiči zajistili místo nehody a odstranili její následky.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet