Čtvrtek 9. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Liberci hořela vzduchotechnika, zapálily ji jiskry

K požáru v průmyslovém objektu v ulici České mládeže v Liberci (Rochlicích) byli dnes hasiči voláni po půl jedenácté dopoledne.

Na linku tísňového volání byl nahlášen požár vzduchotechniky s tím, že je uvnitř objektu 30 lidí. Ti ale stihli opustit prostory ještě před příjezdem hasičů. Na místo dorazili profesionální hasiči z Liberce a dobrovolná jednotka z Horního Hanychova, celkem se čtyřmi cisternovými vozy a výškovou technikou.

Kvůli silnému zakouření hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích, nejprve s přenosnými hasicími přístroji a poté natáhli jeden vodní proud. Požár byl lokalizován po jedenácté hodině a o několik desítek minut později zcela zlikvidován.

Jan Mandl, vyšetřovatel:

Požár vznikl ve strojovně vzduchotechniky, kde se měnily filtry. Ty staré zanesené nikdo nevyhodil a při dnešních brousících pracích je odletující jiskry zapálily.

Při zásahu použili hasiči i termokameru, se kterou dohledávali případná skrytá ohniska požáru. Pomocí výškové techniky prohlédli také střechu celého objektu. Škoda nebyla zatím vyčíslena.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet