Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hromadná nehoda zablokovala hlavní tah z Jičína do Hradce

K dopravní nehodě pěti vozidel došlo dnes 27. října 2011 dopoledne na hlavní silnici č. I/35 ve směru od Jičína na Hradec Králové.

Nedaleko kruhového objezdu u ČKD v Hradci Králové se srazila čtyři osobní vozidla a dodávka. Na místo události vyjeli krátce před půl desátou dopoledne profesionální hasiči z Hradce Králové stanice Pražská s technickým automobilem a cisternou. Na místo bylo vysláno několik posádek zdravotnické záchranné služby a vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby.

Při příjezdu hasičů na místo byli všichni pasažéři mimo havarovaná vozidla. Záchranáři měli v péči pět zraněných osob, včetně dvou dětí. Děti a jedna dospělá osoba byly nakonec převezeny do královéhradecké nemocnice. Hasiči provedli u vozidel protipožární opatření a odpojili autobaterie.

Dětem, které byly účastníky nehody, předali hasičské maskoty plyšové dráčky Záchranáčky. Naložení a odvoz havarovaných aut si zajistila specializovaná firma vlastními silami. Jednotka hasičů se v 10:14 hodin vrátila zpět na základnu. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet