Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidička vjela pod kamion, nehodu nepřežila

Sedmatřicetiletá řidička vozidla Audi dnes nepřežila srážku s nákladním autem na silnici mezi Šebrovem a Blanskem.

Ilustrační foto

Do nákladního auta Man s vlekem řidička narazila při výjezdu z pravotočivé zatáčky na začátku mostu nad železniční tratí. Nehoda byla hasičům na tísňovou linku ohlášena v 9.23 hodin, na místě zasahovala jednotka ze stanice v Blansku.

Zraněnou řidičku, která zůstala po nárazu zaklíněna ve zdemolované přední části auta, hasiči vyprošťovali pomocí hydraulického nářadí. Lékař zdravotnické záchranného služby, který řidičce ještě během vyprošťování poskytl první pomoc ale konstatoval, že žena zemřela.

Obě auta hasiči zabezpečili proti případnému vzniku požáru a pomocí 60 kilogramů sorbentu na vozovce likvidovali unikající provozní kapaliny. Protože nákladní auto s vlekem naložené stavebním materiálem bylo nepojízdné, jeho majitel si zavolal náhradní vozidlo k přeložení nákladu. Hasiči pomohli při překládce materiálu.

Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty hasiči dokončili vyproštění těla řidičky z auta a vrak audi před 14. hodinou pomohli naložit k odtahu. Po odtažení nákladního auta hasiči uklidili vozovku od střepů a zbytků použitého sorbentu.

Po dobu šetření a odstraňování následků nehody byla silnice č. 379 až do odpoledních hodin uzavřena a policisté dopravu odkláněli.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet