Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z Tatry vyteklo 150 litrů nafty

Po deváté hodině ranní bylo nahlášeno na operační středisko hasičů proražení nádrže nákladní Tatry 815, která převážela po provizorní panelové cestě kolem skládky komunálního odpadu za železárnami v Novém Bohumíně zeminu pro úpravu břehů místních rybníků.

Tatra zřejmě zavadila o kus železa ze skládky, který prorazil její nádrž s naftou. Řidič jel ještě asi sto metrů, než motor zhasl kvůli tomu, že se nádrž téměř celá vyprázdnila. Nejbližší rybník byl ve vzdálenosti zhruba dvě stě metrů, tedy dostatečně daleko od místa úniku.
Na místě zasahovalo osm hasičů se třemi vozidly. Místo úniku nafty posypali sorbentem, který po nasáknutí naftou uklidili, a také utěsnili nádrž se zbytkem pohonných hmot.
Operační středisko hasičů ihned informovalo o havárii Českou inspekci životního prostředí, pracovníky odboru životního prostředí bohumínské radnice, dispečink podniku Povodí Odry a také majitele nákladní Tatry, tedy firmu OKD Doprava. Pracovníci ČIŽP na závěr zásahu hasičů, který skončil před polednem, konstatovali, že k zasažení spodních vod nedošlo.
Sdílet