Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy v Lišově, škoda 700 tisíc

Dne 28. 10. 2011 v 6:20 hodin přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje na tísňovou linku 112 volání o požáru v obci Lišov v areálu bývalé Jitony v Miletínské ulici.

Ilustrační foto

Operační důstojníci k zásahu vyslali profesionální jednotky ze stanic České Budějovice a Třeboň a svolali jednotku SDH obce Lišov. Na místo vyjely čtyři cisterny a automobilová plošina. Průzkum místa události ukázal, že hoří kotelna a dílna firmy, plameny zasáhly především střechu objektu. Za čtvrt hodiny po příjezdu první jednotky velitel zásahu ohlásil, že požár je pod kontrolou, není nutné povolávat další jednotky. Požár je lokalizován. Úplně uhašen byl požár krátce před půl devátou dopolední. Poté požářiště opustily obě profesionální jednotky.

Závěrečný průzkum místa zásahu provedla místní dobrovolná jednotka, která se na svoji základnu vrátila okolo 14. hodiny. Škoda vzniklá požárem byla vyčíslena předběžně na Kč 700 000,–-, hasiči svým zásahem uchránili majetek za Kč 2 500 000,–-. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Nemáme hlášené žádné zraněné osoby.

V 20:24 hodin byla na místo opět vyslána cisterna dobrovolných hasičů obce Lišov kvůli podezření na opětovné rozhořívání. Jednotka provedla průzkum a dohašení jednoho skrytého ohniska a v 21:13 hodin objekt předala správci. Ten zajistí dohled po celou noc.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet