Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Místo výcviku naostro

V neděli dne 19. 3. 2006 v 6:20 hod. jel ředitel RDC Vojtěch Mauer na záchranářský výcvik do J. Hradce. V obci Ustrašín si všiml, že v příkopu u hlavní silnice leží bezvládné tělo osoby.Ilustrač­ní foto.

Ihned zastavil a šel se podívat, co se stalo. V příkopu uviděl ležet mladíka půlkou těla a obličejem ve vodě. Ihned mladíka vytáhl z vody, vyndal mu zapadlý jazyk a vyčistil ústa od zvratek. Mladíka přikryl dekou a běžel zavolat Policii ČR na zdejší benzínovou pumpu, protože si zapomněl mobilní telefon doma. Po příjezdu policie jim poskytl veškeré informace a předal jim mladíka. Chtěla bych mu touto formou
poděkovat dle policie ,,za dobrou práci" a záchranu života mladého člověka. Zpočátku jsem myslel, že ho srazilo vozidlo, ale po poskytnutí první pomoci bylo jasné, že byl značně pod vlivem alkoholu a nepamatoval si ani, jak se do příkopu dostal, řekl nám Vojtěch Mauer. Díky včasnému zásahu Vojtěcha Mauera se mladík neudusil, nebo neutopil, protože místo, kde mladík ležel, bylo v nepřehledné ostré zatáčce. Vojto díky moc.

Kolektiv RDC. Iveta Sršňová
Sdílet