Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Stodola shořela v Brzicích

V noci ze soboty na neděli 30. října 2011 došlo k rozsáhlému požáru stodoly v obci Brzice na Náchodsku. K požáru vyjelo pět jednotek hasičů, a to profesionální hasiči z Náchoda a Jaroměře, dále dobrovolní hasiči z Hořiček, Hajnice a Jaroměře. Požár byl zpozorován a ohlášen na operační středisko hasičů sedm minut po jedné hodině v noci.

Při příjezdu první jednotky na místo určení byl požár ve třetí, předposlední, fázi hoření. Zasažena byla celá střecha i vybavení uvnitř zděné stodoly. V těsné blízkosti hořícího objektu byly dva rodinné domy, které hasiči ochlazovali a ochránili před šířícími se plameny.

Hasiči dostali požár pod kontrolu v 01:48 hodin. Na půdě stodoly shořel stavební materiál, nábytek a další věci. Dolní část byla využívána jako garáž a místo pro uskladnění nářadí a zemědělského vybavení. Požár tak zničil sněžnou frézu a sekačku. Majiteli objektu se podařilo ještě před rozšířením požáru odjet s osobním vozidlem, které stálo před garáží.

Hmotná škoda byla majitelem stodoly odhadnuta na 450 tisíc korun. Uchráněné hodnoty na stodole (obvodové zdi) a rodinných domech činí jeden milion korun. Šetřením a ohledáním místa bylo zjištěno, že požár způsobila technická závada na elektroinstalaci uvnitř objektu. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet