Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda na Nymbursku, letí vrtulník

K tragické dopravní nehodě vyjeli včera o půl dvanácté dopoledne profesionální hasiči z Nového Bydžova. Na silnici mezi Městcem Králové a Běrunicemi na Nymbursku došlo ke srážce osobního vozidla Ford s nákladním vozidlem Scania.

Na místo vyjeli také profesionální hasiči Středočeského kraje ze stanice Poděbrady, Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje a Letecká záchranná služba Hradec Králové. Řidič osobního vozidla z dosud nejasných příčin vjel do protisměru, kde se srazil s protijedoucím nákladním vozidlem. Auto sjelo ze silnice do příkopu, kde ještě narazilo do stromu. Nákladní vůz skončil částečně v příkopu.

Při příjezdu královéhradeckých hasičů byl těžce zraněný řidič mimo osobní vozidlo a v péči záchranářů. Muž i přes veškerou snahu záchranářů svým zraněním na místě podlehl. Řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění. Královéhradečtí hasiči pomohli se zajištěním havarovaných vozidel proti požáru a úniku provozních náplní a vrátili se zpět na základnu. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Nový Bydžov)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet