Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár automobilu pomáhal hasit i řidič trolejbusu

Dne 31. 10. 2011 v 16:12 hod. byli hasiči informováni o požáru auta u Otrokovic.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru motoru osobního auta zn. Renault Mégane.

Řidič osobního auta zjistil požár za jízdy ve směru ze Zlína na Otrokovice. S vozem zastavil v odstavném pruhu a z vozidla včas vystoupil. Požár v motorovém prostoru se snažil sám hasit pomocí hasicího spreje a pomohl mu také např. řidič trolejbusu s hasicím přístrojem. Společná snaha tlumila zpočátku plameny před plným rozvinutím.

Hasiči byli na místě zásahu za tři minuty po výjezdu ze stanice. Bleskově bylo rozvinuto vysokotlaké vodní vedení a požár byl postupně lokalizován i uhašen během půlhodiny zásahu. Při požáru nebyl nikdo zraněn, hasičům se podařilo zabránit rozšíření plamenů na celý vůz.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Řidič vypověděl příběh o jízdě a o zjištěném požáru. Vyšetřování následně určilo jako příčinu vzniku požáru technickou závadu na palivovém vedení auta. Alternativní pohon vozu na LPG nebyl v činnosti. Požárem způsobená škoda byla odhadnuta na 100.000 Kč.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet