Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tři pětitunové svitky blokovaly dopravu

Tři pětitunové svitky se po dopravní nehodě vysypaly na R35, kterou na více než 3,5 hodiny zablokovaly.

Na operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje byla v pondělí 31. října 2011 v 10:50 hodin nahlášena dopravní nehoda 2 nákladních vozidel na 250. km rychlostní silnice R 35 u obce Nasobůrky.

Na místo byli vysláni profesionální hasiči ze stanice v Litovli, kteří na místě zjistili, že došlo ke kolizi 2 nákladních vozidel, z nichž jedno převáželo kovové svitky. 3 kovové svitky se po kolizi uvolnily a vysypaly se spolu s dalším materiálem na rychlostní komunikaci.

Jeden svitek má hmotnost přibližně 5 tun. Policie ČR proto komunikaci (oba pruhy) ve směru z Olomouce do Mohelnice uzavřela. Ke zranění žádného z řidičů nedošlo.

Jednotka z Litovle provedla protipožární opatření a spolupracovala s PČR. Na žádost PČR se jednotka pokusila o přesunutí jednoho svitku pomocí kladky a navijáku. Pokus byl ale neúspěšný. Po domluvě s operačním střediskem byl na místo události povolán technický automobil ze stanice v Olomouci.

Po domluvě policie a řidiče bylo rozhodnuto, že dojede náhradní nákladní automobil a řidič si domluví překládku svitků se soukromou firmou. Poté se jednotky vrátily na základny.

V 14:30 hodin policie zprovoznila levý jízdní pruh, po dalších 15 minutách i pravý jízdní pruh.

Vladimíra Hacsiková
tisková mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Sdílet