Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasičský tým se zúčastní republikového šampionátu policistů v hokeji

Hokejový tým Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) je na soupisce deseti týmů z ČR a Polska, které se zúčastní republikového šampionátu Policie ČR v ledním hokeji. Koná se od čtvrtka 3. do soboty 5. 11. 2011 v Ostravě-Porubě na Zimním stadionu Sareza.

Aktuální výsledky:

  • HZS MSK – KŘP Zlín 4:6
  • HZS MSK – IPA Hawks (polský policejní tým) 10:2
  • HZS MSK – KŘP (Policie ČR) Praha 3:4

Pořadateli mistrovství jsou UNITOP ČR – Unie tělovýchovných organizací Policie ČR, Sportovní klub Policie Ostrava, Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje a HC PČR Ostrava. Vše pod záštitou Krajského ředitelství policie (KŘP) Moravskoslezské­ho kraje.

První zápasy ve třech skupinách se hrají na obou ledových plochách zimního stadionu ve čtvrtek odpoledne po 16. hodině. HZS MSK se utká na hlavní ploše od 17:50 hodin s KŘP Zlínského kraje, v pátek od 9:00 hodin na stejném místě s týmem polské policie IPA Hawks.

Oficiální zahájení republikového šampionátu se uskuteční na hlavní ledové ploše v pátek 4.11. v 10:10 hodin, tedy po odehrání všech zápasů ve skupinách. Po zahájení přijdou na pořad čtvrtfinálová a semifinálová utkání.

Skupina A Skupina B

KŘP Jihočeského kraje 1. Městská policie Ostrava a Bohumín KŘP Moravskoslezského kraje 2. KŘP Severočeského kraje KŘP hl. města Prahy 3. KŘP Východočeského kraje Ředitelství služby cizinecké policie

Skupina C

KŘP Zlínského Kraje HZS Moravskoslezského kraje 2. IPA Hawks (Polská republika)

V základních skupinách se hraje 3 × 12 minut čistého času, v dalších zápasech, včetně finále, 3 × 15 minut. Při nerozhodném stavu (i v základní skupině) se uskuteční trestná střílení. Tresty: menší trest 1,5 min, větší trest 4 min., osobní trest 8 min.

V pátek 4.11. se od 17:00 hodin uskuteční také exhibiční utkání HC Olymp-SK ELvac. HC Olymp je televizní tým ze seriálu Poslední sezona v čele s hercem Martinem Dejdarem, tým SK Elvac je partnerem mistrovství a vítězem ostravského městského hokejového přeboru.

Na 1. přestávku exhibičního utkání je připravena dovednostní soutěž hráčů zúčastněných týmů o 50 piv pro své mužstvo. O 2. přestávce se uskuteční divácká soutěž o elektroskútr Guewer. Vítěz skútru se bude losovat z diváků, kteří si zakoupili vstupenku za symbolických 20 korun, prodávat se budou v pátek na zimním stadionu.

V sobotu 5.11. dopoledne se budou konat boje o konečné umístění a také o postup do finále. Zápas o bronz by měl začít ve 13:00 hodin, finále ve 14:40 hodin, obě na hlavní ledové ploše. Předpokládaný konec s vyhlášením vítězů se připravuje na 17:00 hodin.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet