Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči SŽDC u nehody i sražené osoby

Dne 1. 11. 2011 v 07:47 hod. jednotka vyjela vozem CAS 24 – L101 I. a RZA Nissan Patrol v počtu 1+5 na žádost KOPIS PCE k nahlášené dopravní nehodě na komunikaci z České Třebové směr místní část Skuhrov k vyproštění osob z havarovaného vozidla.

Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu zjistila, že se jedná o dopravní nehodu osobních vozů Volkswagen a Suzuki. Na místě byla zraněna jedna osoba, která v době příjezdu byla mimo vozidlo. Naše jednotka poskytla předlékařskou první pomoc do příjezdu vozidel ZZS Ústí nad Orlicí.

Dále jednotka provedla zajištění místa nehody, zajištění vozidel proti vzniku požáru, úniku kapalin a odpojení baterií z vozidel. Po příjezdu jednotky HZS ČR CPS Ústí nad Orlicí naše jednotka předala místo MU. Na místo se dostavila PČR OOD Česká Třebová. Příčina a škoda MU je v šetření. S vozidlem CAS 24 I. se vrátila zpět na základnu a vozidlo RZA přejíždělo k další události.

1. 11. 2011 v 08:15 hod., trať mezi žst.Svitavy a žst.Opatov, železniční nehoda

Jednotka vyjela vozem RZA Nissan Patrol v počtu 1+1 a VEA L3 Nissan X-Trail v počtu 1+OMU SŽDC s.o.. Po dohledání místa zjistila, že k nehodě došlo v blízkosti žst.Svitavy – Lačnov, na přejezdu č. P6833. Na místo vyjelo vozidlo CAS 24 L 101 I. v počtu 1+3 z předchozí události.

Byl proveden průzkum a bylo zjištěno, že se jedná o sraženou civilní osobu vlakem, která byla na místě usmrcena. Na místě MU v době příjezdu naší jednotky zasahovala jednotka HZS Svitavy. Jednotka SŽDC provedla převzetí místa události a zajištění místa nehody. Po došetření události pomohla s naložením ostatků těla pohřební službě.

Opláchnutí lokomotivy provedla pomocí wap vozidla RZA a kolejový svršek opláchla pomocí vysokotlaku z vozidla CAS 24 I. Dále jednotka provedla odvoz OMU SŽDC s.o. k šetření této nehodové události. Dále na místě byla Pohřební služba, zaměstnanci ČD, PČR Svitavy. Příčina a škoda MU je v šetření.

Michal Janza
HZSP SŽDC Česká Třebová

Sdílet