Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Únik čpavku se nedostal mimo stadion

Čidlo elektronické signalizace zaznamenalo dnes v půl sedmé ráno únik čpavku v kompresorovně na zimním stadionu v Chebu. Hasiči z chebské stanice na místě únik nebezpečné látky potvrdili, čpavek se ale nedostal mimo stadion, obyvatelé města tak nebyli ohroženi.

Signál úniku nebezpečného plynu přišel z kompresorovny chebského zimního stadionu. Hasiči v ochranných oblecích při průzkumu uviděli u místnosti varovné oranžové světlo, které signalizuje únik čpavku, po vniknutí do kompresorovny pak viděli i samotný únik.

Ten byl podle hasičů jen velmi malý a plyn se nedostal mimo prostory stadionu. Únik se hasičům podařilo zastavit do dvaceti minut od příjezdu na místo události. Následnou kontrolou okolí stadionu, kdy hasiči speciálním detekčním přístrojem změřili na čtyřech místech koncentraci čpavku ve vzduchu, definitivně vyloučili únik do okolí. Obyvatelé Chebu tak nebyli ohroženi a nebylo nutné je o události informovat. Po předání místa zásahu správci zimního stadionu se hasiči mohli vrátit na základnu.

Zasahující jednotky:

HZS Cheb (CAS 24 Scania, TA L1 CH Iveco, VEA L1 Š Yeti)

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet