Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Alkohol způsobil další nehodu

Včera ve 21:00 hod. prováděli policisté v obci Kojetín běžný výkon služby a zpozorovali, že po ulici Tvorovská jede vozidlo Peugeot ze strany na stranu. Vydali se za kličkujícím vozidlem a při tom zapnuli majáky a nápis STOP, aby zkontrolovali osádku automobilu.

Ilustrační foto

Řidič se nechtěl jen tak vzdát a na tuto výzvu zareagoval zrychlením jízdy. To se mu ovšem vymstilo, protože nezvládl řízení a sjel mimo vozovku na travnatou plochu, kde přední částí vozidla narazil do zděného plotu, kde se nacházel elektrický rozvaděč. Policisté při kontrole havarovaného vozidla zjistili, že se zde nachází pouze 46letý muž, který auto řídil. Provedenou dechovou zkouškou mu bylo naměřeno 2,27 promile alkoholu v dechu.

Vzhledem k tomu, že byl poškozen i elektrický rozvaděč, přijeli na místo i zaměstnanci rozvodných závodů, kteří zjišťovali rozsah jeho poškození případně, zda neohrožuje bezpečnost občanů. Nezodpovědný řidič přišel o řidičské oprávnění na místě nehody, protože mu byl policisty zadržen. Celková škoda byla vyčíslena na 20 000 Kč. Řidič je podezřelý z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a za tento skutek mu hrozí zákaz činnosti, peněžitý trest případně trest odnětí svobody až na 3 roky.

Zdroj: PČR nprap. Mgr. Miluše Zajícová

Sdílet