Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ani uplynulý víkend se neobešel bez obětí

Čtyři lidské životy a čtyři zraněné si vyžádaly čtyři dopravní nehody, které se staly v sobotu na Náchodsku, Jičínsku a Liberecku.

V 05:19 hodin byla na operační středisko hasičů oznámena dopravní nehoda osobního vozidla v Husově ulici v Jaroměři na Náchodsku. Řidič vozidla Fiat Ulysse zřejmě nezvládl řízení a narazil do zdi. Řidič při nehodě zahynul, jeho dva spolujezdci utrpěli těžká zranění a byli přepraveni do nemocnice. Hasiči usmrceného muže ze zdemolovaného vozidla vyprostili a vozidlo zajistili proti požáru a úniku provozních náplní.

V 07:01 hodin byli hasiči z Hořic přivoláni k dopravní nehodě osobního vozidla v Ostroměři na Jičínsku. Řidič osobního vozidla nezvládl řízení a narazil do stromu. Na místo byla povolána zdravotnická záchranná služba i letecká záchranná služba. Přes veškerou snahu lékařů řidič vozidla zraněním na místě podlehl. Hasiči odpojili u vozidla akumulátory a zamezili úniku provozních náplní. Příčiny obou nehod šetří Policie ČR.

Sobota se stala osudná hned dvěma osobám na Liberecku. V 1:15 hod. byla na operační středisko HZS LK nahlášena žádost o pomoc při vyproštění osob po dopravní nehodě. Jednalo se o osobní vozidlo Mazda, které v obci Stráž pod Ralskem narazilo do stromu. Při příjezdu jednotky HZS LK stanice Jablonné v Podještědí na místo události již byly obě osoby z osobního vozidla mrtvé. Hasiči odpojili akumulátor vozidla a po ohledání vyprostili těla osob z vozu. Poté provedli úklid komunikace.

Dvě minuty po třiadvacáté hodině vyjela jednotka HZS LK stanice Liberec k dopravní nehodě, která se stala v Liberci na rychlostní komunikaci č. 35 poblíž čerpací stanice Aral. Při příjezdu hasičů na místo byly již 4 zraněné osoby v péči záchranářů ZZS. Hasiči pomohli odtahové službě s naložením havarovaného vozidla a provedli úklid komunikace. Výše škody a příčina je v šetření Policií ČR.

Foto: HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet