Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči Praha 6:5 Hasiči Quebec

Po předloňské prohře tentokrát pražští hasiči na své protihráče z Kanady stačili a v krásném zápase dokázali zvítězit rozdílem jediné branky.

Branky : Hes 2, Havrda 2, Kavka, Kotáb.

Přes dobrou úvodní dvacetiminutovku prohrávali pražští hasiči na domácím ledě s mužstvem Kanady o gól. V závěrečné části ale znovu ukázal svůj význam pro mužstvo brankář pražských hasičů Václav Šarboch (37). “Potřebovali jsme vzpruhu a tou se stal zákrok proti dvěma útočníkům Kanady v polovině druhé třetiny a od té chvíle se hra otočila,“ uvedl autor dvou branek J.Havrda.
„Prostě neuvěřitelný,“ skládal svému muži v masce poklony trenér Kotáb. „Byl to velký zápas a Václav nás podržel.“

Kanadě se podařilo jít znovu do vedení ve vlastním oslabení. Po gólech Hese a Kavky se pražští hasiči dostali do vedení. Jiří Kotáb (Pražští hasiči): “To jsme přesně my. Dobře vytrénovaný tým, který se nevzdává svých ideálů. Jiná mužstva se položí, když udělají individuální chyby na ledě, ale my se udržujeme kvalitním týmovým výkonem.”

Kanada ve třetí třetině opět srovnala zásluhou Tenabeho, jenž zakončil nájezd dvou na jednoho po chybě v útočném pásmu. Zanedlouho vyrobili hráči v modrých dresech (Kanada) hrubku ve vlastní třetině a Pešan sice minul prázdné místo mezi betony, ale tím položil Wardena na led a potom už jistě zakončil Havrda.

Tim Warden (brankář Kanady): “Snaha byla, ale výsledek nebyl takový, jaký bychom si přáli. Trochu jsme odpadli. Soupeř má kvalitní mužstvo, ale my byli ve vedení. To by se nemělo pouštět.”

Hvězdy utkání: Hes, Havrda, Stempniak, Dione.
Vyloučení :PH -CAN 1:2 využití PH 1.
Trenéři : Duix, asist. Craetine.
Kotáb, asist. Vítek
Diváků : 25
Sdílet