Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto sjelo ze zídky na koleje, vytahovali ho ostravští hasiči

Profesionální hasiči z Ostravy-Zábřehu vyjeli v pátek 4. 11. 2011 hned na začátku směny k neobvyklé nehodě, která ale skončila bez zranění řidičky a majitelky osobního auta Ford Ka. Té se auto rozjelo z parkoviště a spadlo ze dva metry vysoké betonové zídky přímo do kolejiště ostravských tramvají. Žena se jej snažila vlastníma rukama zadržet, ale naštěstí včas uskočila…

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě krátce v Místecké ulici (nedaleko hlavního vjezdu do Dolní oblasti Vítkovic) po sedmé hodině ranní. Na místo vyjela dvěma vozidly jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice Ostrava-Zábřeh. Deset hasičů se pokusilo přenést menší osobní automobil rukama, ale přední kola autíčka byla umně vzpříčená v kolejích.

Proto povolali šikovný vyprošťovací speciál Mercedes Bizon. Ten auto přenesl pomocí hydraulického ramene na krajnici, jen si musel dát pozor na troleje nad tramvajovou tratí. Za půl hodiny po příjezdu hasičů mohla být tramvajová doprava obnovena v obou směrech.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet