Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár vznikl při demoličních pracích

Dne 4. 11. 2011 v 15:12 hod. byli hasiči informováni o požáru ve Valašském Meziříčí. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Poličné. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru starého sila na piliny.

Požár v areálu určeného k demolici zpozorovali svědci, kteří si všimli kouře a plamenů. Do již dříve požárem zničeného areálu byli přivoláni hasiči.

Jednotky byly na místě do několika minut a velitel zásahu potvrdil požár starého zásobníku na piliny. V době příjezdu šlehaly asi dvoumetrové plameny, které bylo nutné rychle srazit a zabránit dalšímu případnému rozšíření. Po natažení vodního vedení byl požár rychle lokalizován. Celková likvidace požáru se protáhla na nutné práce, při kterých byly piliny rozhrabávány a během hodiny postupně dohašeny. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřování odhalilo, že požár vznikl po demoličních pracích, při kterých bylo staré silo rozřezáváno. Požárem způsobená škoda nebyla prozatím pro potřeby hasičů vyčíslena.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet