Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Karvinsku bourala čtyřkolka v nepřístupném terénu

Dvě posádky záchranné služby musely dnes (5.11.) ráno zasahovat u vážné nehody čtyřkolky na Karvinsku. O havárii dvoučlenné posádky v lesním terénu poblíž Horní Suché byli záchranáři informováni po sedmé hodině. Na místo vyrazila pozemní posádka i vrtulník letecké záchranné služby.

Ilustrační foto

K nehodě vyjížděli v 07:20 také hasiči.

Příjezd ke zraněným značně zkomplikoval pro sanitní vozidlo nepřístupný terén. Jeden ze zraněných přivolal svou příbuznou s terénním automobilem, která poslední úsek cesty pomohla záchranářům a dopravila je na místo nehody.

Zdravotníci ošetřili sedmadvacetiletého muže, který si přivodil vážné poranění v oblasti hlavy, zasahující lékařka vyslovila podezření také na poranění mozku. Postiženého bylo nutno zaintubovat, připojit k umělé plicní ventilaci a provést další opatření v rámci přednemocniční neodkladné péče. Muž byl přepraven na místo, kde mohl přistát vrtulník a pak pokračoval letecky na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Druhý z mužů byl zraněn na dolní končetině. Záchranáři zjistili, že je při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Posádka záchranné služby sedmatřicetiletého muže ošetřila a sanitním vozidlem transportovala na chirurgickou ambulanci nemocnice v Havířově.

PhDr. Lukáš Humpl, mluvčí USZS MSK

Sdílet