Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Sedm mrtvých při nehodě více jak 30 vozidel

Již sedm mrtvých potvrdila britská policie po tragické nehodě několika desítek automobilů s následným požárem v jihozápadní Anglii.

Na čtyřiadvacátém kilometru dálnice M5 nedaleko anglického Tauntonu večer z pátku na sobotu havarovalo v husté mlze přes 30 vozidel. Řidiči po vjetí do náhle mlhy začali z důvodu špatné viditelnosti prudce brzdit a postupně bouraly osobní i nákladní automobily.

Některá vozidla po nehodě začala okamžitě hořet, o čemž svědčí i nepříjemné záběry, které zachytil jeden z účastníků nehody.

Policie prozatím potvrdila sedm mrtvých, nemusí to však být finální číslo. Z některých automobilů nezbylo po požáru skoro nic, případné oběti tak mohou záchranáři identifikovat později. Stejně tak je přibližně 50 zraněných, někteří těžce.

Paul Slaven z hasičské a záchranné služby se nechal slyšet, že to je největší a nejtragičtější nehoda, kterou si zde kdokoliv pamatuje. Stejně tak jeden z řidičů, Simon Bruford sdělil: „Strávil jsem u hasičů osmnáct let a viděl jsem hodně věcí, ale tohle bylo strašné.“

Další z řidičů jen přizvukoval: „Tohle bych na silnici nečekal. Bylo to spíše jak v Afghánistánu. Viděl jsem několik výbuchů, asi nádrže. Bylo tu mnoho hořících náklaďáků…“

Jak informoval velitel hasičů, bylo zprovozněno speciální telefonní číslo, kam mohou příbuzní obětí volat pro informace o svých blízkých. Silnice byla uzavřena a několik desítek hodin trvalo odstranění následků nehody.

Na svém Twitter účtu policie před necelou hodinou informovala, že silnice zůstává stále uzavřená.

Policejní šéf Anthony Bangham se k události také osobně vyjádřil na videu, kde mimo jiné ujišťuje, že dělají vše pro zjištění totožnosti zemřelých.


Sdílet