Sobota 27. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár seníku likvidovalo 7 jednotek, škoda je více jak dva milony

Sedm hasičských jednotek vyjelo v sobotu 5. listopadu 2011 v podvečer k požáru skladovací haly v obci Bohdašín na Náchodsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen krátce před šestou hodinou večer.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Broumova a Náchoda, dále dobrovolní hasiči z Teplic nad Metují, Police nad Metují, Broumova a Adršpachu.

Uvnitř skladovací haly z betonové konstrukce o rozměrech 16 krát 50 metrů hořelo 700 balíků sena a 250 balíků uskladněné slámy. Střecha objektu byla z betonových panelů a pokrytá novou lepenkou. Při příjezdu první jednotky na místo byl požár ve třetí, předposlední fázi hoření.

Hasiči zřídili čerpací stanoviště v Lochově, odkud probíhala dodávka a doplňování vody do cisteren. Soustředili se na ochlazování vedle stojícího plechového přístřešku, pod kterým bylo uskladněné další seno a také na samotný objekt haly, aby nedošlo k poškození betonové konstrukce a zřícení právě na přilehlý přístřešek se senem. Hasiči nechali uskladněné seno a slámu vyhořet.

Až do nedělních ranních hodin na místě zůstávali dobrovolní hasiči, kteří ochlazovali a kontrolovali požářiště. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 2,5 milionů korun, z toho 400 tisíc korun na uskladněném seně a slámě. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího šetření.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet