Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kvůli technické závadě vyhořel rodinný dům

Požár rodinného domu likvidovali v neděli 6. listopadu 2011 odpoledne hasiči v ulici Švermova v Doudlebách nad Orlicí na Rychnovsku. Požár byl na operační středisko hasičů ohlášen v 16:27 hodin.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou, dobrovolní hasiči z Doudleb na Orlicí, Kostelce nad Orlicí a Vamberka.

Požár vypukl v jednom z pokojů ve druhém nadzemním podlaží rodinného domu, který dříve sloužil jako kancelář. V pokoji byl uložen kancelářský materiál, jako byly šanony, papíry, ale i staré oblečení. V době požáru byli v nižším patře domu tři lidé, kteří se díky upozornění sousedů dostali bez zranění z domu.

Majiteli se podařilo z kuchyně a dílny vynést celkem čtyři desetikilogramové a jednu dvoukilogramovou propanbutanovou lahev. Plameny se rychle rozšířily přes sádrokartonové podhledy až na sedlovou střechu. Rychlému šíření napomohly uskladněné laky na auta a spreje.

Hasiči prováděli hasební zásah a zároveň vynášeli nábytek, elektrotechniku a další vybavení z nižšího patra domu, aby nedošlo k ještě větším škodám na majetku. Druhý z pokojů na patře byl poškozen zplodinami hoření. Hasiči dostali požár pod kontrolu krátce po 17. hodině a dohasili v 19:27 hodin.

Hmotná škoda byla majitelem předběžně vyčíslena na 1,5 milionu korun. Šetřením a ohledáním místa bylo zjištěno, že požár způsobila technická závada na napájení internetového modemu v pokoji. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet