Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny poničily obložení kuchyně bytu

Ve středu 9. listopadu v odpoledních hodinách vyjížděli profesionální hasiči ze Žamberku a dále dobrovolní hasiči z Klášterce nad Orlicí, Žamberku a Líšnice k požáru bytu v bytovém domě v Klášterci. Jednalo se o požár hlavního vypínače sporáku.

Plameny poničily obložení a dostaly se i do instalační šachty. Vlivem požáru došlo k porušení plastové vodovodní trubky. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 16 hodin a zcela byl zlikvidován o čtyři minuty později. Příčinou vzniku požáru byl zkrat hlavního vypínače sporáku. Škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun.


V 16.22 hodin vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči z Vysokého Mýta do Knířova, kde muž lepil izolaci v domě. Podlahu si natřel penetrací, ale prostor byl nedostatečně odvětrán a při zapálení hořáku se vznítily výpary.

Muž duchapřítomně desetikilogramovou propan butanovou lahev vyhodil z okna a sám musel přeběhnout přes plameny a vyskočit z okna v přízemí. Muž utrpěl popáleniny na pravé ruce. Hasiči provedli ochlazování tlakové lahve a následně její obsah zcela vypustili. Muž odmítl ošetření a od vyšetřovatele hasičů dostal pokutu za to, že prostor, v němž pracoval, nebyl dostatečně odvětrán. Škoda v tomto případě byla vyčíslena na 3 tisíce korun.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet