Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Devět dní v důchodu a opět zachraňoval

Teprve devět dnů si zasloužený důchod užívá Jiří Skuhrovec, dlouhá léta sloužící profesionální hasič na stanici HZS Dobříš, a už má na svém kontě záchranu života.

Ve středu 9. listopadu 2011 začal hořet rodinný domek v Dalekých Dušníkách na Příbramsku. Kouř, vycházející z domku, naštěstí nezávisle na sobě zpozorovali dva lidé, kteří okamžitě na pomoc přivolali hasiče. Věděli, že v domku žije devadesátiletá invalidní žena.

Jeden z nich, Jiří Skuhrovec, bývalý profesionální a současný dobrovolný hasič, ani na okamžik nezaváhal a vnikl do domku. V chodbě objevil ležící ženu, která se sice pokoušela z hořícího objektu dostat, ale upadla. Jiří Skuhrovec ji v náručí vynesl ven, do bezpečí. Bez jeho pomoci by požár nepřežila.

Hasiči na místo vyslali jednotku profesionálních hasičů ze stanice HZS Dobříš a dobrovolné hasiče z obce Nečín a Daleké Dušníky. Zplodinami hoření nadýchanou ženu zdravotníci odvezli k ošetření do nemocnice. Oheň se hasičům podařilo dostat pod kontrolu v 9 hodin. Stejně stačil poškodit přízemí a kouř první patro domku.

Hasičům se podařilo požár zlikvidovat v 10,15 hodin. Způsobená škoda je odhadnuta na 1,5 milionu korun, hasiči uchránili hodnoty za 2 miliony korun. Příčinou vzniku ohně je nedbalost při svícení svíčkou.

FOTO: por. Bc. Pavel Šušola, ÚO Příbram

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje
Sdílet