Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva zranění při nehodě na Opavsku

Tři posádky záchranné služby zasahovaly ve středu 9.11. odpoledne u dopravní nehody na Opavsku. Havárie nákladního automobilu poblíž obce Oldřišov byla na tísňovou linku nahlášena před půl třetí.

Na pomoc ihned vzletěl vrtulník LZS a z opavských základen byly vyslány dvě pozemní výjezdové skupiny – randez-vous s lékařkou a rychlé zdravotnické pomoci.

Nákladní automobil skončil po havárii mimo silnici v poli; záchranáři na místě ošetřovali dva zraněné: Sedmdesátiletý pacient utrpěl vážná poranění, zasahující lékaři zjistili zranění v oblasti hlavy a hrudníku.

Muž byl při vědomí a se zdravotníky komunikoval. Muže si převzala posádka vrtulníku, který přistál na poli v blízkosti místa nehody a letecky jej přepravili k dalším vyšetřením a léčbě do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě

Druhý z postižených, třiašedesátiletý muž, vyvázl s lehčími poraněními hlavy a končetin, byl ošetřen v rámci přednemocniční neodkladné péče a sanitka jej poté transportovala do Slezské nemocnice v Opavě. Pacient byl předán do péče tamní chirurgické ambulance.

PhDr. Lukáš Humpl, mluvčí USZS MSK

Sdílet