Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasíkův dopis pro budoucí instruktory

Ahoj všichni, kteří se spolu se mnou chcete podílet na tom, aby se děti naučily, co mají dělat při požáru, dopravní nehodě, jak si zavolat pomoc apod. Čekám Vás spolu s lektory programu Výchova dětí v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva HASÍK CZ.

Ilustrační foto

Úvodní třídenní kurz pro nové instruktory tohoto programu bude probíhat 9. až 11. prosince 2011 ve Školícím středisku HZS JMK v Tišnově. Po úspěšném absolvování následného dvoudenního semináře, který proběhne tamtéž 14. – 15. ledna 2012 získá účastník osvědčení o absolvování kurzu, který je akreditován Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy (pod č.j. 21 258/20019–25–423).

Kurz pořádá Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje ve spolupráce s občanským sdružením Citadela Bruntál, které je nositelem tohoto programu. Vyškolení lektoři (Bohdan a Štěpán Mikulkovi – profesionální hasiči a Mgr. Miroslav Piňos – dětský psycholog), kteří mě před lety sami vymysleli, nezapomenutelnou formou předají své poznatky, které při práci s dětmi nasbírali. Na základě zkušeností z předchozích let mohu s čistým svědomím prohlásit, že z mého kurzu budete odcházet „jako jiní lidé“. Frekventanti kurzu zjistí, že i výuka řešení tak závažných témat jako např.: dopravní nehoda, požár, únik nebezpečných látek apod. může probíhat ve velice příjemné a kamarádské atmosféře. Pomocí svých kamarádů lektorů Vás naučím porozumět dětem a jednat s nimi tak, aby se z Vás stali vzájemně se respektující kamarádi. Myslím, že jim máme co říci.. Tak se k nám přidejte.

Všechny zájemce o kurz z řad dobrovolných hasičů, členů JSDH a příslušníků HZS Jihomoravského kraje žádám, aby se vzhledem k omezené kapacitě, co nejdříve přihlásili na adresu pavla.prazakova@firebrno.cz nebo jan.dvorak@firebrno.cz, poté vám budou sděleny další podrobnosti, zaslány přihlášky a pod. Neváhejte, další kurz bude probíhat nejdříve za rok. Ahoj v Tišnově.

Váš Hasík

Sdílet