Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena vjela do řeky, chtěla spáchat sebevraždu

U nehody auta, které sjelo do hraniční řeky Moravy, dnes jihomoravští hasiči zasahovali na slovenském území.

Ilustrační foto

K nehodě u řeky Moravy, která v Hodoníně tvoří státní hranici, byli hasiči přivoláni v 16.13 hodin. Krajské operační a informační středisko HZS Jihomoravského kraje na místo vyslalo jednotku ze stanice v Hodoníně, a k vyproštění auta z řeky také jednotku s automobilovým jeřábem ze stanice v Břeclavi.

nprap. Petr Zámečník, Policie ČR:

Policejní hlídka okamžitě vyjela na místo, kde k události mělo dojít. Jednalo se o místo v blízkosti silničního mostu vedoucího do Holíče. I když bylo vozidlo na slovenské straně hranice, rozhodli se policisté ihned zasáhnout.

Přijeli až k vozidlu a uvnitř viděli, že se na místě řidiče nachází nějaká žena. Sestoupili ze břehu až k vozidlu, které bylo již zpoloviny zatopené a snažili se řidičku z auta dostat. Ta se sice bránila a nechtěla vystoupit, ale i tak ji policisté vytáhli na břeh. Slovensky hovořící žena policistům uváděla, že do vody sjela úmyslně a chtěl tam ukončit svůj život.

Jelikož se celá událost odehrála na území Slovenska, budou si další úkony v tomto případu činit policisté ze SR.

Řidičku, která byla v šoku záchranáři předali do péče zdravotníků. Únik provozních kapalin z auta do řeky nebyl zjištěn, vozidlo před případným dalším sjetím do vody zajistili lanem.

O vytažení auta z řeky se jihomoravští hasiči postarali společně s kolegy ze slovenské Holíče, kteří na místo přijeli vzápětí po nich. Škodovku vyprostili pomocí navijáku z české cisterny a hydraulické ruky zásahového vozidla ze slovenské Holíče. Krátce před 17. hodinou se auto podařilo dostat na břeh a hasiči z Hodonína a Břeclavi ukončili zásah. Příčinu nehody zjišťují slovenští policisté.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet