Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kurz nositelů dýchací techniky pro pražské dobrovolné jednotky

V sobotu 12. listopadu proběhla na hasičské stanici HZSp DP Praha v Hostivaři teoretická a praktická část dvoudenního školení uživatelů dýchací techniky.

Kurz je určen pro členy jednotek dobrovolných hasičů a tohoto, který byl již další v řadě, se zúčastnili hasiči z JSDH Březiněves, Lipence, Libuš, Lochkov a Písnice.

V dopolední teoretické části instruktor kurzu ing. Michal Brunner účastníkům přiblížil nejen podmínky používání dýchací techniky u zásahu, ale i technické vlastosti používaných prostředků, tedy ochranných a vyváděcích masek a dýchacích přístrojů.

Zajímavou částí byla zejména problematika konstrukcí vzduchových láhví a výpočty obsahu láhví a délky používání při zásahu. V rámci odpolední praktické části si všichni účastníci kurzu v „plné zbroji“ vyzkoušeli tréninkový polygon a některým skutečně dal zabrat, nicméně všichni jej zvládli až do konce. Závěrem kurzu všichni úspěšně absolvovali písemný test.

Je na místě poděkovat panu Brunnerovi za připravení skutečně zajímavého a užitečného školení, obohaceného o zkušenosti z praxe a zejména možnost tréninku na polygonu.

Jiří Čermák
HASIČI PRAHA – Březiněves

Sdílet