Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladík málem uhořel ve voze, vytáhl ho kolemjdoucí

V pondělí po páté hodině ranní vyjížděli dubňanští policisté k nahlášenému požáru osobního vozidla do Mutěnic. Na místě samotném krátce před jejich příjezdem mohlo dojít k trágédii.

Na linku 112 oznámil náhodný kolemjdoucí požár vozidla zaparkovaného vedle herny Novagame v Mutěnicích. Ve vozidle se však nacházel osmnáctiletý majitel vozidla, který spal. Svědek události jej okamžitě vytáhl z vozidla, čímž mu pravděpodobně zachránil život.

Šetřením na místě bylo zjištěno, že poškozený muž nasedl do svého osobního vozidla Peugeot. Protože byly zamrznuty všechny skla na vozidle, tak jej nastartoval a ve vozidle usnul. Po chvíli však začalo vozidlo hořet.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je:

Hlášení o požáru hasiči na tísňové lince převzali v 5.23 hodin, na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice v Hodoníně a místní dobrovolní hasiči z Mutěnic. Plameny pomocí vysokotlakého proudu dostali v 5.37 hodin pod kontrolu a zlikvidovali v 5.50 hodin. Kromě hořícího auta hasili také reklamní poutač na sousední budově. Půdní prostor baru s hernou zkontrolovali termokamerou.

Vozidlo Peugeot 309 vyrobené v roce 1993 požár zničil, oheň silně poškodil také reklamní poutač. Požár se obešel bez zranění, celkovou škodu vyšetřovatel podle předběžného odhadu vyčíslil na 30 tisíc korun.

nprap. Petr Zámečník
KŘP Jihomoravského kraje
Policie ČR

Sdílet