Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bouralo se v Horní Lhotě i Starém Městě

Dne 14. 11. 2011 v 09:14 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě v Horní Lhotě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu osobního auta zn. Seat a nákladním vozem zn. Scania.

Řidička osobního auta nezvládla jízdu a zezadu narazila do nákladního vozu s nákladem odpadu. Při nehodě se řidička zranila v oblasti hrudníku.

Hasiči byli na místě zásahu za osm minut od výjezdu ze stanice. Žena upozornila na bolesti hrudníku a na pomoc jí vyjela posádka zdravotnické záchranné služby. Po prvotní prohlídce ji lékař nechal odvézt do nemocnice ve Zlíně k dalšímu vyšetření.

Hasiči zajistili vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Během zásahu pomohli také s řízením dopravy a s úklidem vozovky. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost vozovky.


Dne 14. 11. 2011 v 10:01 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě ve Starém Městě.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu nákladního vozu zn. Iveco a osobního auta zn. KIA.

Řidič nákladního vozu nezvládl jízdu jednou z křižovatek ve městě a při manévrování narazil do osobního vozu autoškoly. V osobním autě se zranila žačka autoškoly, které byla přivolána pomoc zdravotnické záchranné služby.

Žena byla ošetřena a následně odvezena do nemocnice k další nezbytné péči. Hasiči, kteří byli na místě už za tři minuty po výjezdu, se věnovali zajištění vozů proti požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena doprava, kterou řídila hlídka policie.


V průběhu dopoledne vyjížděli profesionální hasiči k dopravním nehodám také v Bystřici pod Hostýnem a do Zádveřic, kde se ale jednalo o prověřovací cvičení při nácviku vyprošťování.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet