Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

PŘEDSTAVUJEME: Skládací mobilní ekoprogram

Novinky roku 2011 na českém trhu – skládací multifunkční ochranná plachta – nádrž ECCOTARP ET , ET CARGO a CARGO LITE, magnetická kanalizační uzávěra MDC.

Společnost Metal Arsenal Trade s.r.o. z Lysé nad Labem představuje na českém trhu svoje výrobky skládacího mobilního ekoprogramu, který je určen pro ochranu a záchranu životního prostředí, předmětů a osob a využitelný na hygienické, dekontaminační a technické účely. Výrobky jsou skladné, odlehčené a vždy snadno a rychle použitelné.

Jde o univerzální ochranné a záchranné prostředky vyrobené z chemicky odolného materiálu, který slouží jako plachta, vana, nádrž chránící osoby a předměty před vodou stejně jako před ropnými a chemickými kapalinami. Je využitelná k preventivním účelům stejně tak jako na akci k rychlému nasazení v případě potřeby rychlé ochrany majetku a přírody proti zasažení a kontaminací kapalinami.

Rozloženou ji můžete použít jako podložku při práci, kde není žádoucí přímý kontakt ploch, rychlým a jednoduchým složením se změní na nádrž pohotově připravenou k zachycení unikajících kapalin v případě, že hrozí kontaminace nebo ekologická katastrofa. Velikost si můžete vybrat z nabízeného sortimentu v šesti základních rozměrech s různou výškou bočnice a objemem.

Materiál je odolný vůči technickým látkám, kapalinám, chemikáliím a veškerým ropným produktům dle listiny odolnosti. Plachta složená do nádrže je vhodná i ke krátkodobému skladování technických kapalin, ropných produktů a chemikálií. Každý výrobek má integrovaný ukazatel výšky hladiny pro orientační určení množství zachycené látky.

Lze využít i všude tam, kde přepravujete cokoli, co se dá rozlít nebo vysypat. Díky své flexibilní konstrukci lze nasadit pod vozidlo, cisternu, ale i v průmyslových provozech při haváriích strojů a technologických zařízení při úniku kapalin a jiných substancí.

Nádrž je vyrobena z materiálu PES, povrch PVC se speciální povrchovou úpravou vyztužené polyethylenovou tkaninou, barva červená a je opatřena pro snadnou manipulaci ocelovými lanky s karabinou, která lze snadno využít pro nouzové přenesení.

Protilehlé boční strany proti sobě lze vytvarovat do půlkruhu, obtočit kolem kola auta nebo sloupu, druhé dvě protilehlé strany lze prolomit do pravého a všechny stupně ostrých úhlů, můžete přistavit např. k boku zdi. Do všech velikostí nádrží si můžete zakoupit resistenční vložku odolnou kyselinám a louhům. Pod „skládací úkapovou vanu“ se vyrábí i podložka a vše můžete zakoupit v setu ještě s úhlednou moderní taškou, kterou lehce umístíte do auta, aby byla vždy po ruce a zabrala minimum místa.

Modrá verze skládací multifunkční nádrže CARGO LITE je vyrobena především pro průmysl a dopravu. Preventivní bezpečnostní nádrž lze složit okolo eur palety a použít při přepravě nebo ji využít ke skladování technických kapalin, ropných produktů a chemikálií. Lze ji užít jako preventivní bezpečnostní nádrž nebo jako účinný havarijní prostředek operativně využitelný.

Slibuje optimální manipulovatelnost pomocí vysokozdvižného vozíku na paletě. Výrobek je opět skládací, tedy skladný s podložkou pro bezpečnou manipulaci a přepravní taškou ve složeném stavu pro rychlé a snadné použití. Z minimálního rozměru složené plachty 70 krát 45 krát 10 cm vytvoříte během několika sekund nádrž pro 210 litrů kapaliny s rozměrem nádrže 124 krát 84 krát 22,5 cm. Materiál odolné PVC jako u předchozího modelu.

Příklady použití jsou nejlépe vidět na přiloženém videu.

Novinkou na trhu je magnetická kanalizační uzávěra ve třech rozměrech. Jednoduchý, lehký, skladný, snadno použitelný prostředek na ochranu kanalizačních vpustí proti nežádoucímu průniku nebezpečných látek a vody.

Magnetická fólie disponuje permanentními magnetickými vlastnostmi, je ohebná a přilnavá na všechny kovové plochy zbavené hrubých mechanických nečistot.

Při správném skladování si dlouhodobě udržuje svoje magnetické vlastnosti, je odolná vůči povětrnostním vlivům a teplotě (-20°C až +80°C), odolává též zředěným kyselinám a louhům. Velkou výhodou je možnost opakovaného použití, snadná údržba a skladnost. Pod velikost eurokanálu 600 krát 600 mm se vyrábí i skladovací deska, kterou lze umístit na zeď. Pro jiné velikosti lze desku vyrobit na objednávku.

Více informací na www.metalarsenal.eu

Ivana Filipová
+420 731 174 923

Metal Arsenal Trade, s.r.o.
Poděbradova 1920
289 22 Lysá nad Labem

Sdílet