Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy v obci Rudník na Trutnovsku

K rozsáhlému požáru střechy staršího rodinného domu došlo včera 14. listopadu 2011 brzy ráno v obci Rudník na Trutnovsku. Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena v 04:43 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Vrchlabí, dobrovolní hasiči z Rudníku – Arnultovic a Hostinného.

Při příjezdu první jednotky hasičů na místo hořela levá část půdního prostoru a garáž. Majitel, který byl v té době uvnitř domu, se dostal bezpečně ven. Požár se rychle šířil přes uskladněné seno v půdním prostoru nad garáží až k obytné části v přízemí v pravé části domu. Hasiči dokázali zabránit zasažení a zničení obytných místností domu.

Požár dostali pod kontrolu v 05:24 hodin. Plameny zničily střešní konstrukci, uskladněné seno, starší nábytek a další věci uložené na půdě. Dále došlo ke zničení stropní konstrukce v garáži, osobního automobilu Ford, motorové sekačky na trávu a dalšího vybavení. Požár zničil elektroinstalaci, okna, vrata a další stropy domu. Dohašování a likvidace požáru pokračovala celé dopoledne.

Hmotná škoda byla majitelem vyčíslena na 500 tisíc korun. Uchráněné hodnoty na vybavení obytných místností domu byly vyčísleny na 100 tisíc korun. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet