Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidička sjela z mostu do řeky Ohře

Na namrzlém silnici dostala řidička osobního auta smyk, prorazila zábradlí na mostě přes řeku Ohře u Královského Poříčí na Sokolovsku a s autem se zřítila do řeky.

Nehoda se stala v úterý v půl deváté ráno na nově postaveném mostě přes řeku Ohře mezi Sokolovem a Královským Poříčím. Silnice na mostě byla namrzlá a hodně klouzala. Zraněná řidička dokázala z auta, které skončilo na střeše v korytě řeky, vystoupit sama, s pomocí svědků nehody se pak dostala zpět nahoru na most, kde si ji do péče převzala posádka záchranné služby.

Sokolovští hasiči zajistili místo nehody a po celou dobu zásahu kontrolovali, zda z auta neunikají provozní kapaliny do vody. Auto naštěstí dopadlo blízko u břehu a nepotopilo se tak hluboko do vody. Ani při vyproštění vozidla z řeky žádné kapaliny neunikly, po závěrečném úklidu místa nehody a označení nebezpečného místa u proraženého zábradlí se hasiči vrátili zpět na základnu.

Silnice byla až do jedenácti hodin dopoledne zcela uzavřena, pracovníci správy a údržby silnic ošetřili povrch vozovky posypem a zároveň začali okamžitě pracovat na opravě proraženého zábradlí na mostě.

Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet