Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ve Vratimově se převrátilo popelářské auto

K zajímavé nehodě vyjížděli hasiči HZS MSK ze stanic Ostrava – Zábřeh a Ostrava – Hrabůvka ve spolupráci s dobrovolnými hasiči z Vratimova. K nehodě došlo na silnici mezi Vratimovem a Frýdkem – Místkem, kde se včera čtvrt hodiny před desátou hodinou dopoledne převrátil plně naložený „kuka“ vůz společnosti A. S.A Ostrava.

Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že vozidlo leží převrácené na boku na krajnici silnice. Z nádrže vyteklo cca 150 litrů nafty na vozovku. Hasiči zajistili místo nehody a ve spolupráci s Policií ČR a Městskou policií Ostrava regulovali průjezd místem nehody. Při nehodě vozu byl ještě poškozen další osobní automobil. S ohledem na únik nafty byly vyrozuměny příslušné orgány ochrany životního prostředí a správce povodí.

Na místo hasiči povolali jeřáb AC60 Demag a vyprošťovací automobil VYA MB Bison ze stanice Ostrava – Zábřeh, s jejichž pomocí vozidlo OZO postavili zpět na kola. Vozidlo převáželo 25 tun odpadu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Příčinu této nehody rovněž vyšetřuje Policie ČR.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet