Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladí hasiči se utkají v tělocvičně

Soptík MHJ 2011 je název netradiční soutěže mladých hasičů – jednotlivců, kterou Moravská hasičská jednota pořádá v sobotu 3. prosince v tělocvičně Gymnázia T.G.M. v Zastávce. 

Soutěž je určena pro kolektivy mladých hasičů Moravské hasičské jednoty, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a nezařazené SDH. Soutěžit mohou jednotlivci v kategorii mladší nebo starší žáci, věková hranice podle pravidel MHJ pro požární sport (mladší žáci od 5 let). Z každého sboru v každé kategorii se může zúčastnit neomezený počet závodníků.

Podmínkou je přihlášení do 28. listopadu el. poštou na adresu: prezident@mhj.cz. Na stejnou el. adresu, případně na telefon 721 553 776 lze posílat případné dotazy k soutěži.

V tělocvičně každý závodník absolvuje devět soutěžních stanovišť. Mezi disciplinami budou například testy z požární ochrany, zdravovědy, pravidel silničního provozu a ochrany životního prostředí, rozvinutí hadice na cíl, uzlová štafeta a šplh na laně. Zvítězí soutěžící s nejvyšším počtem získaných bodů. Soutěž bude v tělocvičně gymnázia zahájena v sobotu 3. prosince v 9 hodin, předpokládané ukončení a vyhlášení výsledků pořadatelé očekávají ve 14.30 – 15.00 hodin.

Bližší informace, propozice a přihlášky zájemci najdou na webových stránkách Moravské hasičské jednoty: http://www.mhj.cz/html/akce.html

Sdílet