Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dva chlapci si hráli s pyrotechnikou, zapálili buňku

Dne 15. 11. 2011 ve 14:40 hod. byli hasiči informováni o požáru mobilní buňky ve Hvozdné.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Hvozdné a Slušovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru volně přístupné mobilní buňky.

Už při příjezdu hasičů byl vidět mohutný oblak černého kouře a následně velitel zásahu potvrdil celkové zasažení mobilní buňky. Postupně bylo nataženo vodní vedení a požár se podařilo rychle lokalizovat i následně uhasit. Plameny buňku zcela zničily a její záchrana už nebyla možná. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů bylo místo požáru ohledáno. Společné šetření s policií odhalilo založení požáru z nedbalosti, které způsobili dva nezletilí chlapci. Ti si chodili do buňky hrát a uvnitř použili zábavní pyrotechniku. Po zapálení vnitřních prostor se jim podařilo před nebezpečným kouřem včas uniknout dírou ve dveřích. Požárem způsobená škoda byla odhadnuta na 25.000 Kč. Případ bude řešen se zákonnými zástupci chlapců v řízení vedeném naším sborem.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet