Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru domu zemřel člověk

Pravděpodobně neopatrná manipulace se žhavým popelem byla příčinou požáru ve sklepě rodiného domu, na kterou doplatil životem jeho uživatel.

K požáru rodinného domu v Kralupech nad Vltavou byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Kralup nad Vltavou ve středu 16. listopadu 2011 v 10:14 hodin na základě telefonické tísňové výzvy, kterou byl ohlášen požár sklepa a kotelny v rodinném domě.

Po příjezdu jednotky hasičů na místo události byl průzkumem zjištěn požár v kotelně rodinného domu a silné zadýmení veškerých prostor domu. Jednotka provedla likvidaci požáru jedním útočným proudem C a jedním vysokotlakým proudem v dýchací technice. Po částečné lokalizaci požáru a odvětrání bylo ve sklepním prostoru nalezeno bezvládné tělo 83letého uživatele domu, u kterého následně přivolaný lékař konstatoval smrt.

Vyšetřovatelé hasičů na místě stanovili nejpravděpodobnější příčinu vzniku požáru, a to neopatrnost při manipulaci se žhavým popelem. K úplnému objasnění příčiny vzniku požáru napomůže výsledek nařízené soudní pitvy. Škoda na majetku byla předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun.

mjr. Bc. Libor Pospíšil
krajský vyšetřovatel po­žárů

Sdílet