Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Prevence v České televizi

Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR rozjíždí ve spolupráci s Českou televizí nový preventivní projekt. Od pondělí 3.4. se na zpravodajském kanálu České televize ČT 24 vysílá seriál preventivně výchovných spotů Hasičského záchranného sboru ČR.

Projekt iniciovalo MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR, které také zajistilo výrobu seriálu. Cílem je přispět k informovanosti obyvatelstva, a zvýšit tak připravenost občanů na nejrůznější druhy mimořádných událostí a na rizika, kterým mohou lidé každodenně čelit.

Seriál vznikal v Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč a na jeho realizaci se podíleli i další odborníci z MV- generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

„Jednou z našich hlavních úloh je preventivní působení na občany. Televize je médium, které dokáže oslovit velké množství lidí. Proto jsme rádi, že nám Česká televize vyšla vstříc a poskytla patřičný prostor. Věřím, že se naše spolupráce bude nadále úspěšně rozvíjet,“ říká náměstek generálního ředitele Hasičského záchranného sboru ČR pro prevenci a plánování plk. Ing. Miloš Svoboda.

Prvních osm dílů cyklu bude uvedeno na ČT24 v čase od 19:12 do 19:14 hod., další se do vysílání připravují.

V první sérii dvouminutových spotů bude divák seznámen s těmito tématy:

· Linky tísňového volání
· Varovný signál
· Dopravní nehoda
· Evakuační zavazadlo
· Opuštění domácnosti
· Propanbutanové spotřebiče a zařízení
· Improvizovaná ochrana
· Požár v domě

V současnosti stále probíhá i další preventivní kampaň Hasičského záchranného sboru ČR „Bezpečné cestování“, která je zaměřená na správné chování občanů při mimořádných událostech. Tento projekt, se kterým se mohou lidé setkat v prostředcích a prostorách hromadné dopravy osob, společně realizují MV-generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR, České dráhy, a.s. a Dopravní podnik hl. m. Prahy, a.s. Více informací o celém projektu „Bezpečné cestování“ naleznete na www.mvcr.cz/…necestovani/
Sdílet