Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po srážce začala vozidla hořet, oheň poničil i okna domu

Tři jednotky hasičů zasahovaly v pondělí 21. 11. 2011 ráno v Háji ve Slezsku (okres Opava) u požáru dvou vozidel, který vznikl po jejich srážce a úniku paliva z dodávkového automobilu Renault Mascott.

Vedle poškozené Škody Octavie žár také poničil 4 okna sousedního rodinného domku a skříň pro kabelovou televizi. V důsledku požáru nebyl nikdo zraněn.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o nehodě a požáru v pondělí ráno krátce po půl sedmé. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Opavě a s ní dvě jednotky dobrovolných hasičů – Háj ve Slezsku-Smolkov a Hrabyně.

Octavia stála na silnici na kolech, dodávka ležela kousek od ní na levém boku napříč silnicí. Hasiči dostali požár pod kontrolu za tři minuty po příjezdu. Vedle dohašování obou vozidel také ochlazovali dvoupodlažní rodinný domek, který stál u místa nehody. Žár ale poničil čtyři okna a také skříň, sloužící pro přenos signálu kabelové televize. Dohašení zabralo hasičům čtvrthodinku.

Příčinou vzniku požáru a rozšíření na druhé vozidlo byla nehoda a únik paliva z dodávky. Celková škoda byla předběžně odhadnuta na 830 tisíc korun.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet