Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič spal v autě, to začalo hořet

Tři jednotky hasičů dnes časně ráno vyjížděly k požáru malého nákladního auta u čerpací stanice v Nesovicích na Vyškovsku.

Nákladní auto Renault ze Slovenska začalo hořet na parkovišti u čerpací stanice v době, kdy řidič spal v kabině a měl zapnuté samostatné topení. Na plameny šlehající z prostoru mezi kabinou a ložnou plochou vozidla spícího řidiče i hasiče upozornili lidé stojící na nedaleké vlakové zastávce a okolo projíždějící motoristé. Jednadvacetiletý řidič stihl z kabiny vystoupit, při požáru se zranil na rukou.

Hlášení o požáru hasiči na tísňové lince přijali ve 4.53 hodin, na místě zasahovali profesionální hasiči ze stanice v Bučovicích a dobrovolné jednotky z Nesovic a Brankovic. Při jejich příjezdu byla celá kabina a polovina ložné plochy v plamenech. Hasiči je pomocí vysokotlakého proudu dostali v 5.10 hodin pod kontrolu a po ochlazení vozidla požár v 5.40 hodin zlikvidovali. Sorbentem na parkovišti zasypali drobný únik nafty z nádrže nákladního auta. Zraněného řidiče zdravotníci převezli do nemocnice.

Kabinu a polovinu ložné plochy vozidla požár zničil, sálavé teplo poškodilo také vedle stojící vozidlo Škoda Favorit. Čerpací stanici oheň neohrozil. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel HZS JmK, který si k šetření přizval i specialisty Policie ČR. Způsobenou škodu vyšetřovatel podle předběžného odhadu vyčíslil na 250 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet