Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pondělní zásahy hasičů Královéhradeckého kraje

Profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou vyjeli ve 12:20 hodin k dopravní nehodě, která se stala na silnici č. 318 u obce Slemeno.

Ilustrační foto

Při příjezdu jednotky na místo určení bylo zjištěno, že došlo k nehodě osobního vozidla Škoda Octavia, které skončilo na boku a částečně v příkopu. Devětadvacetiletý řidič a jeho pětadvacetiletý spolujezdec vyvázli bez zranění. Hasiči zajistili za použití klínů vozidlo proti pohybu a odpojili autobaterii. Následně pomohli s naložením vozidla na odtah. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

K další dopravní nehodě došlo včera vpodvečer na silnici č. 298 u Opočna. Na místo události vyjeli před šestou hodinou večer profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči z Opočna. V místě došlo k nehodě jednoho osobního vozidla. Jeho řidič byl ošetřen záchrannou službou a na vlastní žádost zůstal na místě nehody. Hasiči provedli protipožární opatření u vozidla. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Územní odbor Náchod

Náchodští hasiči vyjeli o půl šesté ráno k dopravní nehodě na kruhovém objezdu v Pražské ulici v Náchodě. Při srážce dvou osobních vozidel byla jedna osoba zraněna. Hasiči zajistili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie. Zraněná osoba byla záchrannou službou převezena k dalšímu ošetření do nemocnice.

Profesionální hasiči z Náchoda byli v 08:15 hodin požádáni o pomoc při zvednutí nemohoucí osoby, která upadla v bytě v Hostovského ulici v Hronově. Invalidní muž spadl v koupelně a nemohl bez pomoci vstát. Hasiči jej nejprve usadili na invalidní vozík a následně jej přemístili do postele.

Dobrovolní hasiči z Náchoda vyjeli k nedohašenému ohništi v ulici U Cihelny v Náchodě.

Územní odbor Trutnov

Trutnovští profesionální hasiči vyjeli na základě hlášení elektrické požární signalizace do objektu firmy Continental ve Volanovské ulici v Trutnově. Na místě bylo zjištěno, že došlo k chybnému sepnutí čidla v zamčeném skladu. Hasiči nezasahovali a vrátili se na základnu.

Škodu 50 tisíc korun způsobil odpolední požár novostavby v obci Čermná. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Trutnova a dobrovolní hasiči z Hostinného. V rodinném domě došlo k požáru v mezistropu. Hasiči pomocí řetězové pily odřezali prkna mezistropu a požár postupně dohasili. Následně odvětrali prostor zakouřeného domu. Příčinou vzniku požáru byla zřejmě chybná instalace komínové vložky. Uchráněné hodnoty na domě činí 3 miliony korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Hasiči museli vyklidit uskladněné dřevo v zasažené části půdního prostoru a dohasit ohniska. Požár dostali pod kontrolu ve 20:22 hodin a uhasili krátce před 22. hodinou. Příčiny vzniku požáru jsou předmětem šetření. Hmotná škoda byla předběžně odhadnuta na 500 tisíc korun. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet