Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na pražském Smíchově zemřel v hořícím suterénu člověk i pes

Z ulice Křížová v páté městské části byl dnes, 22. 11. 2011 krátce před patnáctou hodinou hlášen požár sklepního bytu v jednom z domů.

Na místě zasahovali hasiči HZS hl. m. Prahy z HS 1 Sokolská, HS 2 Petřiny, HS 7 Smíchov a HS 8 Radotín včetně řídícího důstojníka směny. V době příjezdu první jednotky na místo se byt nacházel v plném rozsahu hoření.

Hasiči likvidovali požár suterénních nebytových prostor, sloužících jako kancelář, v dýchací technice dvěma C proudy vody. Požárem došlo k zasažení jedné místnosti, předsíně a koupelny.

Hasiči kromě hašení prováděli také záchranu osob z domu, pomocí přetlakové ventilace odvětrávali objekt, jenž byl celý silně zakouřen a náslilně vstupovali do bytových jednotek, ze kterých se nikdo neozýval.

U události zasahovala i záchranná služba a policie. Na místo byla povolána i veterinární záchranná služba Pet Medic, protože se v bytě mělo nalézat větší množství zvířat.

Hasiči nalezli uvnitř vyhořelého bytu kromě bezvládného těla staršího muže také psa, kterého postihl stejný osud, smrt nastala pravděpodobně vdechnutím kouřových zplodin hoření. Podařilo se jim zachránit pouze jednu ženu, kterou s intoxikací kouřem převezla záchranná služba do nemocnice a také několik koček, o ně se postrala veterinární záchranka.

Při zásahu se jeden z policistů nadýchal zplodinami hoření a musel vyhledat ošetření v nemocnici, uvedla pro server POŽÁRY.cz kpt. Bc. Eva Stulíková z pražského ústředí Policie ČR.

Způsobená škoda nebyla prozatím vyčíslena. Policisté v současné době čekají na vyjádření hasičů a také na výsledky soudní pitvy zemřelého muže. Případem se i nadále zabývají, sdělila dále kpt. Stulíková.

Foto: Zdeněk Kozák a Radek Krahulík/HZS hl. m. Prahy

Sdílet