Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Havárie osobního vozu u Koněprus

Dne 25. 10. 2011 krátce po osmé hodině spolupracovala jednotka HZS Středočeského kraje ze stanic Beroun s technikou RZA-VW, CAS20-Iveco a VEA-Škoda Fabia Kombi s Policií ČR a ZZS při dopravní nehodě osobního automobilu na silnici mezi obcí Koněprusy a osadou Havlíčkův Mlýn.

Při příjezdu jednotky na místo události bylo zjištěno, že v ostré pravotočivé zatáčce ve směru od Koněprus došlo k vyjetí osobního automobilu mimo komunikaci a k jeho pádu z 15 m vysokého srázu. Pád byl zbrzděn náletovými dřevinami a vozidlo se naštěstí nepřetočilo přes střechu. Ve vozidle se nacházel zraněný řidič, kterého hasiči manuálně vyprostili, uložili do vakuových nosítek a polní cestou transportovali cca 100 m k vozidlu zdravotnické záchranné služby Trans Hospital. Pacient byl s podezřením na úraz páteře převezen do pražského Motola.

U havarovaného vozidla bylo provedeno protipožární opatření a vzhledem ke skutečnosti, že vozidlo bylo na kolech a nedocházelo k žádnému úniku provozních náplní, bylo místo zásahu předáno Policii ČR a jednotka se vrátila na základnu.

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
vrchní komisař

Sdílet